Projektek

  Hálózatelemzés és vizualizáció


  Hálózatmegjelenítő eszköz csalásfelderítéshez, szociális és egyéb hálózatok hatékony vizualizációjához.

  Lakásbiztosítás csalások elemzése

  A projekt célja szakértői rendszer létrehozása és üzembe helyezése lakásbiztosítások elemzése céljából. A rendszert egy biztosító szakértőinek segítségével hozzuk létre. Célunk, hogy bizonyos csalás-típusok esetére olyan szűröfeltételeket alakíthassunk ki melyek képesek megszűrni az új szerződéseket úgy, hogy egyrészt a megcélzott csalások, a csalás-gyanús esetek fennakadjank a rostán, másrészt lényegesen csökkentsük az közvetlenül átvizsgálandó szerződések számát.

  Biztosítói ügyfél adattárház


  Biztosító számára ügyfél adattárház építése, kutatás-fejlesztési feladatok megoldásával.

  Gépjárműkárok elemzése


  Szakértői rendszer gépjárműkárok elemzéséhez, kockázatfelméréshez és csalásfelderítéshez.

  WIMMUT

  Wikipedia vizualizáció projekt. A projekt célja, hogy egy eszközt fejlesszünk ki szakértői keresések támogatásához. A kísérlet a Wikipedia adaton történt, a Wikipediát mint hálózatot tekintjük és a felhasználónak mint gráfot jelenítjük meg. Ha a felhasználó egy keresést indít, akkor nem csupán egy találati listát kap vissza, hanem a találatokat, mint részgráfot láthatja. A projekt keretén belül kidolgoztunk és teszteltünk saját algoritmusokat releváns részgráfok hatékony megkeresésére.

  LAWA

  A LAWA (Longitudinal Analytics of Web Archive Data) project célja, hogy új Web alkalmazások számára feltárja az Internet méretével, eloszlásával, szerkezetével és evolúciójával kapcsolatos információkat.

  Telekom intranetes kereső


  A Magyar Telekom intranetes keresőjét 2003-ban fejlesztettük ki, 2004 óta folyamatosan használják.

  Gaussian Mixture Modeling (GMM) és Fisher vector toolkit

  Gaussian Mixture Modeling (GMM) and Fisher vector[1] C/C++ source code for image classification on GPUs and x86 CPUs

  Rev. 0.94 (see README in the compressed file) Download

  CLIFF alpha Rev. 0.11 (see README in the compressed file) Download

  Információ terjedése szociális hálózatokban, LastFM

  A projekt célja, hogy szociális média világában az információ terjedését megértsük, mérjük, modellezzük. A kutatást a LastFM hálózatán végezzük. A LastFM egyrészt egy szociális háló, másrészt minden felhasználónak van bizonyos zenehallgatási aktivitása. Vizsgálható, hogy mikor jelenik meg egy előadó új száma és követhető, hogy ezen új szám, mint "mém" miként terjed a felhasználók alkotta szociális hálózatban.

  VAST 2011

  Csapatunk a "Outstanding Integration of Computational and Visual
  Methods" díjat nyert az IEEE Visual Analytics Science and Technology Challenge
  2011 versenyen.

  A feladat egy eszköz fejlesztése, ami hatékonyan támogatja koordinátákkal ellátott miniblog adatok elemzését. A versenybeli szituáció egy fiktív járvány volt, ennek a terjedéséet kellett elemezni. Az általunk fejlesztett eszköz fő erőssége adatbányászati, szövegbányászati módszerek jól használható vizuális integrációja.

  Oldalak